Maandelijks archief: juni 2016

Streekgala

Elk jaar wordt hier in de Ooijpolder een Streekgala gehouden om mensen op een feestelijke manier kennis te landen maken met landbouw, landschap en natuur. Vanuit stichting Bijen Dichterbij waren collega imker Frank Saris en ik present bij boerderij Buitengast. Erg leuk te merken hoeveel grote en kleine mensen geinteresseerd zijn in bijen en vooral ook hoe je ze kunt helpen. Dus hebben we veel verteld over het belang van bijen voor bestuiving van een groot deel van ons voedsel en voor een bloeiend landschap. En hoe belangrijk het is dat wij zorgen voor gifloze dracht zodat zij kunnen voortbestaan. We hebben meteen ook maar heel veel zakjes bio bijenbloemenmengsel uitgedeeld. Zaaien kan nog net. Een geslaagde dag.

.streekgala

Holistische kindercoaching

Al een paar jaar geef ik les als gastdocent bij de opleiding Holistische Kindercoaching bij Yoga, Massage en Trainingscentrum De Weideblik in Wageningen. Mijn dagen gaan over het coachen van kinderen in en met natuur. Elke keer is het weer een feest cursisten hier over te mogen vertellen en met hen een aantal werkvormen te doen. Vandaag was het de afsluitende dag van weer een bijzondere groep cursisten met ieder weer een heel eigen invalshoek en authentieke inbreng. Ik hoop dat zij een bloeiende coachpraktijk tegemoet gaan met heel veel natuur!

Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Bloeiende dijken

Vanmiddag was ik namens onze stichting Bijen Dichterbij samen met collega imker Anja Krol aanwezig bij een drukbezochte en feestelijke bijeenkomst in Oortjeshekken waar agrarische natuurvereniging de Ploegdriever de landelijke onderscheiding Pro Flora et Securitate kreeg uitgereikt door – zelfbenoemd Flower Power – watergraaf Peter Glas. Een mooie en terechte erkenning van hun jarenlange beheer inspanningen waardoor wij hier in de Ooijpolder kunnen genieten van prachtige bloemrijke dijken. Mooi voor mensen, goed voor allerlei (bestuivende) insecten, vogels en kleine dieren, en door de diverse beworteling ook goed voor de veiligheid. De Ploegdriever was voor deze landelijke onderscheiding voorgedragen door het Waterschap Rivierenland. Bij een van de bloeiende dijktaluds kreeg het gezelschap kort uitleg over het beheer en de verschillende soorten. Mooi om zien en te ervaren hoe veiligheid, biodiversiteit en schoonheid samen kunnen gaan. En dat in mijn eigen ‘achtertuin’. Ik ben een bevoorrecht mens.