Ouders Natuurlijk Beurs

Tijdens de Ouders Natuurlijk Beurs van 25 mei j.l. mocht ik weer een workshop verzorgen over natuurbeleving met jonge kinderen. Deze beurs richt zich specifiek op (nieuwe) ouders die meer willen weten over een natuurlijke, bewuste en duurzame manier van leven en opvoeden. Er wordt een keur aan interessante lezingen en workshops aangeboden en daarnaast is er een beursplein van vele aanbieders van natuurlijke kleding, draagdoeken speelgoed, kinderboeken en informatie over allerlei aspecten van natuurlijk opvoeden, etc. Het concept past goed bij mijn filosofie en dus was ik ook dit jaar weer graag van de partij. Voor een volle zaal kon ik vertellen over het belang van natuur voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen op fysiek, mentaal en sociaal-emotioneel gebied. En vervolgens gingen we met de hele groep vanzelfsprekend naar buiten om in het bos een aantal natuurbelevingsactiviteiten te doen die geschikt zijn voor jonge kinderen. Met een zakje wilde bloemenzaad ging na afloop iedereen weer op pad naar een volgende lezing of beursbezoek. het was ontzettend leuk om met zo’n groep enthousiaste en geïnteresseerde ouders (én kinderen) aan de slag te zijn. Volgend jaar ben ik er graag weer bij! Voor een impressie van de beurs (en mijn workshop) zie het volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Jk90FO1QhMg Voor meer info kun je terecht op www.oudersnatuurlijk.nl.