Natuur is een feest

Sinds dit voorjaar ben ik als feestjesgever verbonden aan Natuur is een Feest. Inmiddels heb ik al een aantal jarigen met hun vriendjes en vriendinnetjes mogen meenemen om in de natuur spannende avonturen te beleven. Zo hebben we samen onder meer hutten gebouwd, stokken gesneden, verhalen verteld, vuurtjes gestookt en broodjes gebakken. En oh, wat is dat elke keer leuk, niet alleen voor de kinderen, maar net zo goed voor mezelf! Ik kan enorm genieten van het enthousiasme van de kinderen. Ze zijn volledig in het moment en het maakt hen echt niet uit of het mooi of slecht weer is. Gewoon laarzen aan, lekker struinen en vies worden. Want dat laatste hoort er natuurlijk wel bij. Als we niet smerig terugkomen, hebben we het niet goed gedaan… Kortgeleden had ik een wel zeer kranige jarige. Een week of zes voorafgaand aan het feestje had hij zijn been gebroken en dat heelde minder vlot dan gehoopt. Eigenlijk liep hij nog steeds de hele dag op krukken. Na enig overleg of het feestje niet beter kon worden uitgesteld kwam er een mailtje van zijn moeder. ‘We doen het gewoon! Hij heeft zich er zo op verheugd, desnoods schuift hij wel op zijn kont rond…’. We hebben het gedaan en het werd een geweldig feest. Dat is nu wat je noemt een echt scharrelkind. Een kind naar mijn hart!

natuur is een feest

Wil je meer informatie kijk dan opĀ www.natuuriseenfeest.nl.