Mini publieksactie

Ik wil graag op een laagdrempelige manier mensen betrekken bij het zorgen voor bijen en biodiversiteit. En vandaag, de Dag van de Duurzaamheid, was natuurlijk een prachtige aanleiding om hier aandacht aan te besteden. Voor bijen is voldoende en gevarieerde dracht heel belangrijk, zeker ook wanneer ze weer actief worden na een lange winterperiode in de kast of korf. En een bloeiende omgeving is ook voor mensen natuurlijk heel fijn. Dus heb ik tijdens mijn treinreis vandaag een flink aantal kleine zakjes met biologische krokusbolletjes uitgedeeld aan willekeurige medereizigers met het verzoek deze in eigen tuin of pot te planten. Dit leverde interessante reacties op variërend van ’nee dank je, ik heb geen tuin/geen groene vingers’ tot ‘wat een ontzettend leuk cadeautje’. Ik was de zakjes in elk geval binnen een uur allemaal kwijt. Ik hoop dat vanaf februari zowel de ontvangers als vele bijen zullen genieten van deze bloemetjes!

Wil je zelf ook bloembollen planten, bedenk dan dat er op de meeste bollen veel gif zit. En daar worden mens, dier en de aarde niet vrolijk van. Ik heb de mijne besteld bij http://www.naturalbulbs.nl.

dag van de duurzaamheid